1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Podejrzane zmiany skórne u seniora |
Ola Olka
Odpowiedzi: 6
Wyświetleń: 4153
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2018-01-04, 15:45 Temat: Podejrzane zmiany skórne u seniora |
Mama Ania napisał/a: | Czy dobrze myślę, że dermatolog z przychodni to strata czasu? Tata na razie ma koncepcję, żeby iść tam gdzie ma najłatwiej. | Mój tata był najpierw u dermatologa a ten przekazał go dalej do onkologii. Internista to tu za mało.
Pozdrawiam serdecznie |
Temat: Podejrzane zmiany skórne u seniora |
Ola Olka
Odpowiedzi: 6
Wyświetleń: 4153
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2018-01-04, 15:10 Temat: Podejrzane zmiany skórne u seniora |
Mama Ania napisał/a: | Lekarka uważa te zmiany za miejscowo złośliwy nowotwór. | Mój tato (89 lat) miał podobne zmiany na plecach. Niektóre gdy były mniejsze dermatolog po prostu usunął ale jedna faktycznie "paprała" się dość długi czas i wyglądała niefajnie. Dermatolog wysłała tatę z podejrzeniem raka skóry do onkologii i tam po zbadaniu usunęli całą zmianę z odpowiednim marginesem.
Zabieg był robiony po jakimś miesiącu od zgłoszenia w onkologii w Gliwicach. Nie podam tu rodzaju raka czy był to podstawnokomórkowy czy kolczystokomórkowy ale napewno nie był to czerniak.
Po usunięciu rana zagoiła się i narazie jest spokój.
Pozdrawiam serdecznie |
|
|